top of page

Spemor är en av de absolut bästa artfiskepositionerna i Kattegatt. Vid detta besök lyckades vi få en katt att hugga på en liten sejfiléstrimma. Dessutom fick vi blågylta, långa, mindre kungsfisk och ett gäng mattorskar. Inte illa för en försommartur.


Ute på Gule Rev finns det fortfarande otrålade taggiga bottnar och vrak som håller gott om fisk. Så det var inga problem att fylla upp baljorna med matfisk. Bästa fångst var Torbjörn Sandins fina bleka på 4,8 kilo och Markus torsk på 7,4 kilo. Vi fick också upp mycket gråsej på upp till 4 kilo och långor på upp till 5 kilo.


Efter rapporter om en ilandfluten albacore i Strömstad och en trovärdig observation från Kosterfärjan om jagande albacore kunde vi inte motstå frestelsen att med djupriggar försöka trolla upp den i våra vatten ytterst ovanliga makrillsläktingen med stora Rapala Magnum-wobblers. Som väntat varken såg eller kände vi någon albacore. Men hemma i soffan får man som bekant ingen fisk. Dagens oväntade fångst kom istället under riktat jiggfiske efter bleka längs klippstränderna. Upp kom en sillgrissla (!) som stenhårt bitit sig fast i jiggstjärten. Som tur var fick vi till slut också en kustnära bleka i toppkondition som vägde in på i imponerande 2,5 kilo och som bjöd på en riktigt bra fajt på den lätta haspelutrustningen.


bottom of page