Hösten är spättatid

Uppdaterad: 7 jan 2020Senhösten är bästa tiden för plattfiskmete i Öresund. Rödspättorna och skrubbskäddorna är i toppkondition. Det bästa fisket har du på grundområden som Lappen, Disken, Lous flak och Taarbæks rev. Här, på bara 8–10 meters djup, finns så här års dessutom mycket torsk kring 1–3 kilo som gärna blandar sig i leken. Givetvis är finns det också gott om sandskädda.

Till plattfiskmetet fungerar både paternoster- och släptackel. Helst ska du agna med borstmask, men räka går också bra. Kasta långt ut från båten och fiska långsamt hem tacklet. Dunka tyngden i botten och var aktiv, men gör även vevstopp där tacklet får ligga still på botten. Det är när du efter ett sådant vevstopp lyfter tacklet som rödspättan ofta sitter på bottenkroken.Skrubborna däremot hugger mer än gärna på upphängarkrokarna de dagar fisken är riktigt aktiv.


I Havsfiskeboken hittar du både positioner, tackel och tips för plattfiskmetet i Öresund.


#Havsfiskeboken #rödspätta #plattfiskmete #skrubbskädda #Öresund #sandskädda #torsk #släptackel #patrnostertackel

70 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla