Höstkikfisket efter piggvar igång

Uppdaterad: 7 jan 2020

Kikfiske efter piggvar och andra arter är infernaliskt spännande och helt beroendeframkallande. Metoden började utvecklas 2011 när sportfiskare målmedvetet letade piggvar i de nätbefriade områdena runt Tjörn och Orust.

Nu har kikfisket spridit sig till andra delar av Västkusten. April och maj är riktigt bra månader, men ni vet väl att det finns en höstsäsong också? Oktober till december är en bra period, då vararna ligger grunt när de jagar bytesfisk, precis som under våren.

Du behöver en liten båt med elmotor, en vattenkikare och ett jiggspö. Själva har vi en flatbottnad takbåt som vi lätt lastar på takräcket och kan sjösätta nästan var som helst.

Spana av bottnar på 1–3 meters djup, och med lite tur kan du få syn på fisken och med lite skicklighet presentera betet så att den lockas till hugg. Både tobis- och shadjiggar i olika varianter har fungerat utmärkt för oss de senaste åren.

Har du riktig tur vid kikfisket kan du få syn på en sjurygg. Detta har hänt oss två gånger och båda gångerna har vi faktiskt lyckats lura sjuryggen till hugg!

I Havsfiskeboken hittar du alla tips för kikfisket efter piggvar och slätvar längs Västkusten.


#Havsfiskeboken #piggvar #kikfiske #8fjordar #sjurygg #elmotor #vattenkikare #jiggspö #slätvar

824 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla