Lyckat höstlovsfiske i Öresund

Uppdaterad: 7 jan 2020

Under höstlovet i slutet av oktober tog Markus ledigt för att hjälpa till på Helsingborgsbåtarnas och Sportfiskarnas nationella ungdomsläger i Öresund. Trots att lägret endast var för tonåringar var det ett mycket rutinerat gäng artjägare som mönstrade på Tärnö på måndag morgon. Flera av ungdomarna hade över 70 fångade arter på meritlistan!

Öresund låg spegelblank, och fiske var riktigt bra. Redan första dagen överraskade Sundet med bland annat makrill och en berggylta på 1,2 kilo. Andra dagen levererade det rariteter som kolja och långa. Markus fick sin första Öresundslånga någonsin, trots otaliga timmar i dessa trålningsförskonade vatten.

Metet skedde uteslutande med paternostertackel. Rödspättan var riktigt i stöten. Även om det inte kom upp några riktiga bjässar under lägret, högg spättorna friskt på de borstmaskagnade krokarna.

Första kvällen ägnades åt att knyta tackel, bland annat släptackel för piggvar och slätvar. Eftersom detta var dessa arter de flesta av de unga storfiskarna saknade var det givet att åka upp till Lappen och varvattnen norr om Kronborg slott för att testa drifter. I första driften högg en piggvar och i andra försöket kom en slätvar. Även om bägge var små och återfick friheten blev de riktiga humörhöjare för de unga artjägarna, som förstås ser fram emot nästa års havsfiskeläger.

#slätvar #långa #Öresund #berggylta #havsmete #Havsfiskeboken #ungdomsläger

77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla