Markus och Team Isola vinner Pater Noster Cup igen


Markus och teamkompisarna i team Isola lyckades försvara segern från förra årets Pater Noster Cup, Sveriges äldsta småbåtstävling, som i vanlig ordning utgick från mysiga Mollösund. Inte ens motorproblem och nya tävlingsregler som bara tillät invägning av tio av ett antal förbestämda arter (t.ex. räknades inte långa, lubb och mindre kungsfisk) gjorde att konkurrenterna kunde rå på Magnus, Mats och Markus som

Totalt deltog 22 lag i tävlingen. Några av de finare fångster som vägdes in var en gråsej på 9800 gram, en paddtorsk på 320 gram, en havsöring på 1600 gram, en torsk på 7700 gram, en vitling på 780 gram, Isolas blågylta på 600 gram. Dessutom tog Nicklas Kolbecks (vem annars?) en havsål på 6930 gram – på pilk. Havsålen räknades inte i tävlingen men blev Nicklas sextionde registrerade storfiskart (på bilden är det Torbjörn Sandin som håller upp den). Det ni!

En bonus under tävlingshelgen var att flera team fick se späckhuggare på nära håll!

Bilderna:

1. Vinnare 2. Markus med gråsej 3. Randig sjökock 4. Havsål 5. Resultatlista

#PNC #tävlingsfiske #TeamIsola #PaterNosterCup #gråsej #randigsjökock

56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla