top of page

Markus och Team Isola vinner Pater Noster Cup igen

Markus och teamkompisarna i team Isola lyckades försvara segern från förra årets Pater Noster Cup, Sveriges äldsta småbåtstävling, som i vanlig ordning utgick från mysiga Mollösund. Inte ens motorproblem och nya tävlingsregler som bara tillät invägning av tio av ett antal förbestämda arter (t.ex. räknades inte långa, lubb och mindre kungsfisk) gjorde att konkurrenterna kunde rå på Magnus, Mats och Markus.

Totalt deltog 22 lag i tävlingen. Några av de finare fångster som vägdes in var en gråsej på 9800 gram, en paddtorsk på 320 gram, en havsöring på 1600 gram, en torsk på 7700 gram, en vitling på 780 gram, Isolas blågylta på 600 gram. Dessutom tog Nicklas Kolbecks (vem annars?) en havsål på 6930 gram – på pilk.

bottom of page