Fint fiske på danska sidan av Djupa rännan – och en rättelse

Uppdaterad: 7 jan 2020


I fantastiskt fiskeväder åkte Birgitta, sonen Joel och jag upp till vraken i Norra Kattegatt på den danska sidan av Djupa rännan. Konstigt nog träffade vi inte på en enda annan sportfiskebåt trots att det var kav lugnt ute på havet och de här vraken brukar ge gott om fisk och är förhållandevis lättfiskade då de inte ligger djupare än 40–45 meter.

Mest fisk fick vi vid Constanza och Karolus. Birgitta tog både största torsken och största blekan. Och dessutom en bamsemakrill på nära kilot. Mängder med fin matfisk blev det under perfekta vrakfiskeförhållanden – en behaglig 0,3–0,5 knops drift.

På vägen hem kollade vi upp vrakpositionen Tysker som finns med på sidorna 104–105 i boken. En av våra läsare skickade nämligen för ett tag sedan e-post till oss och berättade att han inte lyckats hitta något vrak där. Och mycket riktigt fanns där ingenting. Vi beklagar verkligen att det smugit sig in ett fel i boken. Hur det här har gått till vet vi inte riktigt, men självklart kommer den felaktiga positionen inte att finnas med i nästa upplaga. Tack för hjälpen Lukas Fridh!

När jag skriver detta är Markus och hans teamkamrater i Team Isola ute på storviltfiske efter rocka, långa och håkäring vid 10-gradarn. Rapport följer i veckan.

#Karolus #Constanza #vrakfiske #Kattegatt #rättelse #Tysker #torsk #bleka

312 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla