• Markus

Sommarens enda tur till 10-gradarn


Denna blåsiga sommar har det inte givits många tillfällen att gå ut till de riktigt stora djupen. En tur med Isola-gänget blev det ändå.

På vägen ut från Hunnebostrand stannade vi först på några grundtoppar och löste agnmakrill. Vi passerade också några berg på 120–140 meters djup som kändes intressanta och la in några positioner för framtida bruk.

Väl ute vid 10-gradarn var strömmen ganska hård på det grundare området, så vi ankrade istället ute på djupet – tyvärr på platser som inte visade sig vara riktigt heta, i varje fall inte i förhållande till kompisarna i nya stekheta Naviguide-gänget som prickade en superposition där de låg kvar ett dygn och bland annat fick en guldlax på prick 500 gram (vägd på krönt våg och potentiellt svenskt rekord) och flera fina blålångor.

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Vädret var i alla fall magiskt hela turen, och helt fisklösa blev vi inte. Vi kunde glädja oss åt två lubbar på över 10 kilo, den ena på 11,5 kilo, och fina matlångor på 5–8 kilo men inga bjässar. Det fanns också en del gråsej och givetvis en massa blåkäxa. Dessutom tappade vi en stor fisk nästan vid ytan, förmodligen en vitrocka eller möjligtvis en liten håkäring, för linan var skavd.

På hemvägen från 10-gradarn stannade vi på området vi plottade på vägen ut, för Magnus hävdade envetet att det måste gå kolmule där. Så på med våra ändamålsenliga Langesundstackel och i med elmotorn för att kunna parkera över toppen. Det dröjde inte länge innan Magnus fick rätt och lyfte in sin kolmule! Förvisso ingen bjässe, men grymt att få upp den andra kolmulen från Isolabåten med svensk utgångshamn! Därtill högg en 6-kiloslubb och en del fina vitlingar kring halvkilot.

#10gradarn #kolmule #lubb

1073 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla