Kattunge på Karolus


Det har inte blivit många vrakfisketurer denna blåsiga sommar, men häromdagen kom Markus, hans kompis Patrik och jag äntligen ut på havet.

Mängdmässigt var fisket bra, men förutom en och annan rejäl pigghaj som tyvärr blandade sig i leken lyste allt stort med sin frånvaro. Gott om fin matfisk dock. Bland annat fick vi ett trettiotal blekor mellan 1 och 2 kilo på lätt utrustning. Totalt lurade vi upp 13 arter (blågylta, berggylta, skrubba, torsk, bleka, havskatt, sej, makrill, glyskolja, knot, fjärsing, pigghaj, vitling).

Dagens roligaste fångst kom när vi parkerade med elmotorn över Karolus och skickade ner pillemetekrokarna och en havskatt, eller snarare en kattunge, nöp på! Det var ett bra tag sedan någon av oss fick en sådan.

Vi undersökte också vrak som vi fått kommentarer om från våra läsare. Vi kan nu konstatera att vraken Henly (vrakposition 42 på sidan 104), Tysker (vrakposition 53 på sidan 104) och Gråsejvraket (vrakposition 66 på sid. 104) inte går att hitta längre, i varje fall inte på de positioner vi har angivit i boken. Vi beklagar detta och kommer att ta bort positionerna i nästa upplaga. Vad som har skett vet vi inte, men det händer ibland att stormar och trålar sopar bort småvrak.

#kattfisk #bleka #Karolus #Kattegatt #positioner #vrakfiske

161 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla