Säsongen igång


Havsfiskesäsongen är nu igång på allvar efter en lång, kall, seg och blåsig vinter. I mitten av april var Markus ute med teamkamraterna i Isola utanför Måseskär. Fisket var riktigt trögt i det femgradiga vattnet. Det fanns varken torsk eller bleka på vraken. De var i varje fall inte på hugget. Dagens bästa fångst blev istället Markus skrubbskädda på 6 hg. Och fjärsingen var redan på plats i stort antal. Självklart fick de största följa med hem till stekpannan!

två veckor senare var det dags för Kungsbacka Sportfiskeklubbs prestigefyllda klubbmästerskap, som på sedvanligt vis fiskades i trålningsförskonade Öresund. Fisket var blandat med flera fina koljor (inte ens fina svenska koljor är särskilt stora) och en riktig specimenvitling tagen av Robert Andersson. Den vägde 880 gram och kvalade därmed med råge in till Sportfiskarnas storfiskregister. Övriga fiskar i protokollet var bland annat skrubbskädda på 800 gram, rödspätta på 680 gram och slätvar på cirka 400 gram. Markus lyckades till slut knipa tredjeplatsen i det 19 man starka startfältet, vilket visar att det är lättare att vinna Pater Noster Cup än Kungsbacka Sporfiskeklubbs klubbmästerskap.

.

#Måseskär #Öresund #vitling #skrubbskädda

68 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla