Största skäggtorsken sedan 2003

Uppdaterad: 7 jan 2020


Under helgens strålande finväder åkte Markus och teamkompisarna i Team Isola ut på en långtur till Skagenvraken. Man kan väl inte påstå att det var rena rama huggbonanzan, men gänget lurade upp både bleka och en och annan torsk i hygglig storlek.

Som vanligt var det maskjiggar som vevades upp 10–15 meter ovanför vraket som gällde för blekorna, något de verkligen inte kan motstå! För torskarna tacklade man med pilk med trekroken utbytt mot stor enkelkrok apterad med jigg för att minska risken för bottennapp och felkrokningar vid fisket precis vid vraket. En bit ovanför pilken satte man en upphängarjigg för att öka chansen till hugg.

Dagen avslutades med riktat mete efter skäggtorsk på ett av vraken. Resultatet blev överraskade bra. Flera skäggtorskar, varav två över halvkilot, frestades att hugga på små räkbitar på paternostertackel. Markus toppfisk på enorma 730 gram är den fjärde största skäggtorsken i Sportfiskarnas storfiskregister någonsin och den största sedan 2003! Den var dock en bit från svenska rekordet på 1,18 kilo från 1971.

#skäggtorsk #Skagenvraken #bleka #torsk

77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla