Fortsatt mycket tonfisk på Västkusten

Uppdaterad: 7 jan 2020


Även sensommaren och hösten 2018 observerades stora mängder blåfenad tonfisk i Skagerrak och norra Kattegatt.

Markus var i början av september guide åt vår fiskeintresserade kung, Carl XVI Gustaf, som ville veta mer om tonfiskens återkomst. Den dagen märkte man tonfisk i det danska tonfiskmärkningsprojekt, vilket innebar att kungen med sällskap på nära håll fick se två stora tonfiskar märkas med satellitsändare av forskare från DTU Aqua. Eftersom kungen är mycket intresserad av fiskevårdsfrågor hade han stort utbyte av dagen.

Som bilderna visar var vädret fantastiskt, och Markus hade flyt med kameran när tonfiskarna jagade stim av näbbgädda i vattnen mittemellan Måseskär och Skagen. Det var verkligen ett fantastiskt skådespel att se fiskar på upp till ett halvt ton spränga ytan i jakten på bytesfisk!

I den nya versionen av Havsfiskeboken kan du läsa mycket mer om fiske efter blåfenad tonfisk i svenska vatten.

#tonfisk #CarlXVIGustaf #märkning #näbbgädda #blåfenadtonfisk

86 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla