Langesund nu med i Havsfiskeboken

Uppdaterad: 7 jan 2020


I den nya versionen av Havsfiskeboken kan du läsa mer om havsfisket utanför den norska staden Langesund.

Redan i början av 1970-talet började svenska havsfiskare se sig om efter nya storfiskvatten. De vände snabbt blickarna mot Langesund på behagligt avstånd i norra Skagerrak. Den djupa Norska rännan leder ju Atlantvatten längs med hela Sörlandet och förser hela Langesundsbukten och fjordarna innanför med djupvatten. Området är oerhört artrikt, och fisket efter många arter är mycket bättre än i svenska vatten. Mycket av fisket är dessutom kustnära.

Markus och hans fiskekamrater i Team Isola har varit i Langesund årligen sedan millennieskiftet och har full koll på var fisken finns. Så kapitlet om Langesund är fullspäckat med heta positioner och tips, och du kan läsa om det spännande fisket efter arter som guldlax, blåkäft, kolmule, brunsnultra, fenknot, lubb och riktigt stor långa.

Vi vill verkligen rekommendera en fiskesemestervecka i Langesund och att du någon gång deltar i den stora havsfisketävlingen Langesundsfestivalen i augusti.

#blåkäft #guldlax #brunsnultra #långa #lubb #Langesund #Langesundsfestivalen #Skagerrack #Norskarännan

63 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla