Oväntad bonusfångst


I september var Birgitta och jag ute vid Spemor utanför Tistlarna för att försöka fånga långa. Det gick sådär, för positionen var fullständigt nedlusad med pigghaj. Efter att vi försiktigt krokat av och släppt tillbaka ett tiotal pigghajar tröttnade vi och åkte till Stimtopparna för lite makrillfiske.

Hela tiden under makrillfisket visade ekolodet konstiga utslag i mellanvattnet. Det såg inte alls ut som de vanliga sill- och sejstimmen, utan snarare på enstaka lite större fiskar. Under uppvevningen av våra fjäder- och småbläckfiskhäcklor blev det flera gånger tungt, men dödvikten lossnade snabbt.

Till slut fick Birgitta upp dödvikten till ytan och vi såg något vackert fladdrande och rödlysande. Först tänkte vi att hon fastnat i en stor brännmanet. Sedan insåg vi att det faktiskt satt en rejäl tioarmad bläckfisk på en av krokarna. Någon mer bläckfisk lyckades vi inte fånga.

Den ett och ett halvt kilo tunga bläckfisken hamnade på grillen senare på kvällen.

#tioarmadbläckfisk #Spemor #Stimtopparna

88 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla