Markus och Team Isola etta i årets Pater Noster Cup

Uppdaterad: 7 jan 2020


Den gångna helgen avgjordes årets upplaga av tvådagarstävlingen Pater Noster Cup med utgångshamn Mollösund. Segerpokalerna hamnade där de förstås hör hemma, hos Markus och Team Isola

Lördagsförmiddagen var ganska trivsam vädermässigt. Resten av helgen var riktigt blåsig, och under söndagen blåste det så hårt att alla team fick ägna sig åt inomskärsfiske.

Tyvärr var fisket trögt under hela tävlingen, och det vägdes inte in en enda torsk över tävlingens minimimått 50 cm och inte heller en enda liten bleka trots allt många rutinerade vrakfiskare var ute på vraken på lördagen. Tävlingens största fisk blev istället anmärkningsvärt nog en grann havsöring,.

Det behövdes inte särskilt stora fiskar för att hamna långt upp i resultatlistan. Under lördagen rapporterade teamet in berggylta, blågylta, glyskoluja, horngädda, knot, långa, makrill, rötsimpa och vitling – alla små. Under söndagen tog Team Isola bara två fiskar, en rejäl berggylta på nästan kilot samt en skrubbskädda på drygt 300 gram, vilket räckte för seger.

Aldrig har väl så många erfarna havsfiskare kämpat så hårt för så lite fisk ...


30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla