Det är i Öresund rödspättan finns

Uppdaterad: 7 jan 2020


I lördags åkte Markus med Kungsbacka Sportfiskeklubb till Öresund på årets rödspättatur. Som vanligt åkte klubben ut med Vandia från Helsingborg. Vädret var alldeles utmärkt med svaga vindar och ganska ljummen sensommarbris.

Dagen bjöd på ganska bra fiske och lättfiskade förhållanden på grunt vatten. Även om det periodvis var lite trögt fanns det gott om fläckar med rödspättor. Dock inga bjässar. Men det kom upp rödspättor hela dagen, många av dem i fin matstorlek. Alla tjugofem ombord fick rödspätta. Också enstaka skrubbor och många riktigt fina sandskäddor liksom vitling, knot och fjärsing fick syna däck, Dessutom fångade Mattias Jonsson, numera mest känd som innehavare av det svenska håkäringrekordet på fantastiska 330 cm, en fin fenknot på dryga 300 gram som snabbt vägdes och fotades innan den fick simma åter.

Dagens största rödspätta (given prestigetävling på KSK-turerna) tog Magnus Durell. Den vägde prick 900 gram. I juniortävlingen kunde både Alex och Gunnar dra sin första rödspätta någonsin – riktig succé! Dock visade Magnus grabb Melker att storfiskargenerna vandrat vidare till nästa generation. Han vann nämligen juniorklassen med en fin rödspätta på prick 500 gram.
#Öresund #Rödspätta

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla