Högsommarlånga vid Gerd

Varma, lugna hög- och sensommardagar åker Birgitta och jag alltid några gånger till favoritvraket Gerd lite ost om Läsö. Vraket ligger på sjuttio meters djup, är nästan tio meter högt och förhållandevis lättfiskat när det är svag ström. Det som är speciellt trevligt med Gerd är att där alltid brukar finnas långa i slutet av sommaren. Så också vid denna första tur dit i år.


Vid långafisket måste man meta, gärna med långa, fladdrande och ganska tunna makrillfiléer. Vi vet inte varför, men just här fungerar det bättre att sätta agnet på gul gummimakk än på vanliga, rena krokar. Så verkar det inte vara vid några andra vrak, och det är ju inte heller särskilt logiskt. Över huvud taget ska det vara gula plastbeten vid fiske vid Gerd. Det gäller även för att få bleka och torsk.


Vid den här turen fick Birgitta två långor och en ok mattorsk. Själv fick jag nöja mig med en riktigt stor pigghaj på cirka 7 kg. Tyvärr får man numera räkna med att pigghajen också finns vid vraken, så ta med en riktigt lång tång så att du slipper ta upp dem i båten och istället kan haka av dem i vattnet.
32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla