Vårtur till Gule RevDen första helgen i maj var jag och teamkompisarna i Team Isola, Mattias och Magnus, ute på en 38-timmars långtur tillsammans med Team Omega. Vi gick ombord på Göteborgs Havsfisketurers Pequod lördag morgon och satte kurs mot Gule Rev, ett stort grundområde en bra bit väster om Skagen.

Det märks givetvis att decennier av kommersiellt överfiske decimerat fiskbestånden, men ute på Gule Rev finns det fortfarande otrålade taggiga bottnar och vrak som håller gott om fisk. Så det var inga problem att fylla upp baljorna med gott om matfisk.

Turens bästa fångst var nog Torbjörn Sandins fina bleka på 4,8 kilo. Det vimlade inte av stor torsk, men jag lyckades få upp en på 7,4 kilo. Dessutom hade jag på en betydligt större fisk som slet sig från kroken efter en kortare fajt.


I övrigt var det gott om gråsej på upp till 4 kilo, och vi fångade också en del långor på upp till 5 kilo. Den enda riktiga besvikelsen var att havskatten lyste med sin frånvaro, trots att vi lade en hel del energi på olika kattområden och frestade med nätad mussla, bläckfisk och andra smaskiga agn.

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla